Kellahden kylänmäki ehostettiin talkoilla arvoiseensa kuntoon

Talkooporukkaan kuuluivat Henrik Rannanjärvi (vasemmalla), Leena Valli, Jani Valli, Risto Ruohonen, Kirsi Salmela, Marja Hovi, Jonna ja Arvi Mäkivaara (edessä), Asko Hursti ja Pekka Ahonkivi.

Kahdesta kartanostaan tunnetun ja keväällä Satakunnan Vuoden kyläksi valitun Kellahden asukkaat osoittavat jälleen, että yhteisöllisyys ja talkoohenki ovat voimissaan. Tärkeä kylänmäki Kellahdentien ja Teelperintien risteyksessä on ehostettu arvoiseensa kuntoon. Museoviraston mukaan Kellahden kartanomaisema kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. 

– Olemme jo monta vuotta puhuneet, että tämä keskeinen paikka kartanoiden lähellä pitäisi kunnostaa. Vuoden kylä ansaitsee arvoisensa maamerkin. Aloitimme suunnittelun Teelperintien tiekokouksella. Marja Hovi lahjoitti puutavaraa ja kyläyhdistys lahjoitti maalit. Maalia lahjoitti myös koirahieroja Johanna Pelli ja tekstikyltit maalasi kalligrafi Sarikka Vuorenoja.

– Rakensimme kauniin postilaatikkotelineen ja hankimme siihen kaksitoista samanlaista postilaatikkoa. Maalasimme infotaulun ja bussipysäkin ja teimme hiekoitussepelille uuden säilytyslaatikon. Nyt kaikki mäen rakenteet sointuvat hienosti toisiinsa, talkooporukkaan kuulunut Asko Hursti kertoi.