Kiilholman kivilinnaan majoitustoimintaa

Sarianna Särkijärvellä on paljon työsarkaa vanhassa höyrysahassa. Hän aikoo kunnostaa sen juhla- ja majoitustoimintaan. Remontoimiseen hän käyttää pomarkkulaista osaamista. Avajaisia vietetään jo kesällä.

Kiilholmassa Isojärven rannalla kohoaa jylhä kivilinna puisine ovineen ja paksuine kiviseinineen.

– Kun mummuni isä Juho Rossi osti tämän tilan 1930-luvulla, häntä pidettiin hulluna. Minä näen tässä paikassa samaa potentiaalia kuin hänkin, kertoo tilan omistaja Sarianna Särkijärvi tyytyväisenä.

Sarianna osti isältänsä Antti Särkijärveltä sukutilansa valmiina maitotilana vuonna 2014. Sitä ennen hän oli työskennellyt useamman vuoden vartijana.

– Ajattelin aina, että minusta tulee poliisi, palomies tai upseeri, kertoo armeijan käynyt Särkijärvi.

Kun Sariannan isä tuli eläkeikään, ajatus siitä, ettei kukaan jatkaisi tilan toimintaa, tuntui liian kipeältä. Niinpä Sarianna päätti ryhtyä yksityisyrittäjäksi. Vuodesta 2014 hän on pyörittänyt 30 lypsylehmän maitotilaa Kiilholmassa.

Hetki sitten Sarianna tuli sellaisen tilanteen eteen, että hänen oli pakko miettiä mitä hän haluaa tulevaisuudelta.

– Minun oli pakko miettiä, mitä uutta keksisin, sillä maitotilan pitäminen ei enää itsellään elätä, eikä minulla ole mahdollista tehdä miljoonien eurojen laajennuksia, hän pohtii.

Sitten hän keksi elvyttää 1900-luvulla toimineen vanhan höyrysahan juhla- ja majoitustoimintaan Kiilholman niemessä. Iso remontti on siis edessä, mutta kivilinnan ilmettä nuori yrittäjä ei aio juurikaan muuttaa.