Kiinasta Thaimaahan etätöihin

Pomarkkulaislähtöinen Christer Ekholm on tehnyt etätöitä Thaimaasta käsin nyt viitisen viikkoa. Jäljellä on vielä pari viikkoa, sillä hän palaa toimipisteeseensä Pekingiin huhtikuun toisella viikolla. Sen jälkeen on vielä pari viikkoa kotikaranteenia, joten kaupungin kaduille Ekholm pääsee seuraavan kerran kulkemaan vasta huhtikuun loppupuolella.

– Kun rajoitukset Pekingissä alkoivat viruksen leviämisen ehkäisemiseksi, koin, että on parempi siirtyä Thaimaahan töihin. Työskentelen Kiinassa Pekingissä ABB:n taajuusmuuttajatehtaalla RND-ohjelmistoarkkitehtina, Ekholm kertoo.

Kiinaan Ekholm lähti vuoden 2015 loppupuolella, kun kaverilta tuli kyselyä Facebookissa, että tarjolla olisi pieni projekti Kiinassa.

Koronavirus alkoi Kiinassa levitä jo joulukuussa. Helmikuussa Pekingissä lähes kaikki ravintolat ja työpaikat sulkeutuivat kiinalaisen uudenvuoden jälkeen.

– Peking ABB IT:ssä töitä tehtiin etänä ja tehdas käynnistyi parin viikon karanteenin jälkeen. 

Kaikki, jotka olivat poistuneet Pekingistä uuden vuoden juhlien aikana, tuli pitää kahden viikon karanteeni ennen työpaikalle palaamista. Karanteenin alku laskettiin Pekingiin saapumisesta, ja karanteenia valvottiin muun muassa kännyköiden operaattoritietoja seuraamalla, Ekholm kertoo.