Kimmo Peltomäki saapui ensimmäisenä ennakkoäänestyspaikalle

Kimmo Peltomäki halusi hoitaa äänestyksen heti alta pois ja lähteä sitten rauhassa mökkeilemään.

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja jatkuu 8. kesäkuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestysaikaa on pidennetty kahteen viikkoon koronan takia ja toivotaan, että mahdollisimman moni äänestäisi ennakkoon, jotta vältyttäisiin varsinaisen vaalipäivän ruuhkilta.

Kimmo Peltomäki oli keskiviikkona ensimmäisenä Noormarkun kirjaston ennakkoäänestyspaikalla. Ovet aukesivat kello 11.00 ja sen jälkeen äänestäjiä alkoi tulla hiljakseen.

– Kesäloma alkaa ja lähden Keski-Suomeen mökille. Siksi ajattelin hoitaa äänestämisen heti alta pois. Onhan tämä kansalaisvelvollisuus ja kaikkien pitäisi äänestää, Kimmo totesi ja jatkoi:

– Puolue ja sopiva ehdokas löytyivät tällä kertaa helposti.

Ennakkoäänestyspaikalla edellytetään maskin käyttöä, mutta äänestäjän kannattaa varautua myös siihen, että maski saatetaan pyytää poistamaan tunnistustilanteessa.

– Kaikkien kohdalla näin ei käy, mutta jos virkailijasta tuntuu, että tunnistaminen maskin kanssa on vaikeaa, se pyydetään ottamaan pois hetkeksi, vaalitoimitsija Anne Velhonoja-Tushi kertoi.

Porin ennakkoäänestyspaikoilla on tarjolla maskeja ja käsidesiä. Lisäksi äänestäjien käyttämät kynät desinfioidaan.

– Eli äänestäjä ottaa tästä kynän, käy äänestämässä ja tuo kynän kopista pois desinfioitavaksi. Toki voi käyttää myös omaa kynää. 

– Olemme saaneet kynien desinfiointiin luvan oikeusministeriöstä. Näin yritämme huomioida äänestyspaikoilla kaikki koronan tuomat haastavat tilanteet, Velhonoja-Tushi korosti.

Lue lisää torstain 27.5. Uutisluotsista.