Kirsti Hassinen muutti Reposaareen lähelle tyttärensä perhettä

Kirsti hassinen viihtyy Reposaaressa lapinporokoiriensa Mansin ja Unnan kanssa.

Suomalaisten maatiaisrotujen puolestapuhujan, valokuvaajan ja kirjailijan Kirsti Hassisen elämänpolku johdatti hänet vuonna 2020 Porin Reposaareen. Kirsti muutti idylliseen puutaloyhteisöön ja kivikkoisten merenrantojen äärelle Kolin metsäisistä vaaramaisemista. Elämänmuutos oli melkoinen, mutta Kirstin mukaan aika oli oikea juuri nyt.

 Hän on kuitenkin sopeutunut hyvin Reposaareen. 

  • – Olin jo 71-vuotias ja halusin lähteä, kun vielä saatoin tehdä sen iloisesti ja ihanin muistoin. Paikka oli syrjäinen, lähimpään kauppaankin oli seitsemän kilometriä. Alueella on paljon kesämökkejä, mutta talvisin minulla ei ollut vakituista naapuria kahden kilometrin säteellä. Talvet kovine pakkasineen ja lumineen olivat aika ankaria. Ennemmin tai myöhemmin olisi tullut eteen tilanne, että en olisi enää pärjännyt siellä yksikseni.
  • Tyttäreni Laura oli perheineen muuttanut Reposaareen ja vierailin heillä kesällä 2019, Avoimet pihat -tapahtuman aikaan. Silloin jo pohdiskelimme, että löytyisikö Reposaaresta minulle paikka, jossa viihtyisin. Tulin syksyllä uudelleen ja kuulin, että tämä talo olisi vuokrattavissa. Vuokrasin sen ja täällä sitä nyt ollaan, Kirsti hymyilee.

Lue lisää Uutisluotsin printtilehdestä!