Koirakoulutusta karvoihin katsomatta

Tarja Kuusisto harjoittelemassa tokoa Beaucenpaimenkoira Novan kanssa. Kuva: Matilda Tuominen

Noormarkun Koiraharrastajien puheenjohtaja Sanna Herttua-Laiho kannustaa jokaista koiranomistajaa antamaan koiralleen peruskasvatuksen.

– Meidän tarkoitus on saada kotikoiratkin aktivoitua. Joillekin koiranomistajille lenkittäminenkin voi olla vaikeaa, eivätkä kaikki kehtaa tai osaa hakea apua. Me järjestämme esimerkiksi ohituskursseja, joissa opetellaan kohtaamaan toisia koiria ja ihmisiä, hän kertoo.

Koulutuksiin voi suunnata koiran kanssa heti, kun pennulle on annettu ensimmäiset rokotukset. Pennulle tekee hyvää, että se näkee alusta alkaen myös muita koiria ja ihmisiä.

– Järjestämme myös koulutuksia, joissa lapset harjoittelevat koiran kanssa olemista. Täytyy kuitenkin muistaa, että koiran kouluttaminen on lopulta aina aikuisen vastuulla, Herttua-Laiho painottaa.

Koiraharrastajien toiveena olisi, että Noormarkkuun saataisiin lähiaikoina koirapuisto.

– Noormarkussa on paljon koiranomistajia. Haluaisimme lähteä vetämään Noormarkun koirapuistohanketta. Jos jollain on tiedossa jokin alue, mihin puisto voisi tulla, niin saa olla meihin yhteydessä. Tavoitteena on, että puisto palvelisi mahdollisimman isoa porukkaa, hän toteaa.