Koiton tyttötoiminta sai arvostusta

Futsal T12 kuva vasemmalta oikealle: Takana: Mirka Rimpelä, Iina Kukkula, Nea Kukkula, Helmi Rannaste, Aino Rintala Keskellä: Iida Jylhä, Katri Ylikoski, Mirella Rajala Edessä: Matilda Uusitalo
Aida Rosenbom, Ella Ohrankämmen, Unna Nyberg, Mirella Rajala, Kii Lepistö (reppuselässä), Riina Tienhaara, Iida Katajisto ja edessä Ella Kaurabäck

Koiton tyttöjalkapalloilun eteen tehty työ sai tunnustusta TUL:n päivän vuosijuhlassa. Noormarkun Koiton tyttöfutis palkittiin vuoden 2021 TUL:n tasa-arvopalkinnolla. 

Tulevalla kesäkaudella Koitossa on 2009–2015 syntyneille omia joukkueita ja pelataan T12-, T10-, P8- sekä P7-sarjoissa. Nuoremmat 2016 ja jälkeen syntyneet ovat yhdessä poikien kanssa muksufutiksessa. Hienoa, että saadaan tällainen tunnustus, koska kuten TUL:n juhlavideossakin on sanottu, niin futis on ihan kaikkien juttu!

Talvikaudella 2014–2015 syntyneet lähinnä harjoittelivat ja vanhemmat 2009–2013 tytöt lähtivät ensimmäistä kertaa pelaamaan rohkeasti futsalia! Valitettavasti sarjoja ei oikein tytöille niin paljon ole,  joten varsinkin nuoremmat joutuivat turhan kovaan T11-sarjaan, jota jouduttiin pelaamaan pääosin T10-tytöillä. Myös T12-sarjassakin oli mukana 1–2 vuotta nuorempia pelaajia, mutta myös pystyttiin käyttämään paria T13 tyttöä yli-ikäisenä.

Molemmissa sarjoissa nähtiin valtava kehitys ja kasvutarina kauden aikana.

T11-sarjassa hävittiin ensimmäiset pelit 13-0 ja 12-0, mutta silti pelien jälkeen oli vain iloisia ilmeitä. Tytöt nauttivat lajista ja ymmärsivät, että pelataan vanhempia ja kokeneempia vastaan. Kauden kehittyessä tappioita edelleen tuli, mutta lukemat kaventuivat. Kauden viimeisin peli oli ihan huippu, tytöt puolustivat joukkueena täydellisesti ja saatiin ansaitusti ensimmäinen voitto 2–0 lukemin! Saatiin hieno päätös kaudelle.

T12-sarjassa oltiin alussa vähän tasaisempia, mutta neljä ensimmäistä peliä hävittiin selkeästi. Sitten opittiin pelaamaan joukkueena kurinalaisesti. Joulukuun kaksi peliä voitettiin molemmat 1–0 huikealla puolustustahdolla ja nämä pelit veivät koko joukkueen aivan uudelle tasolle. Kevätkauden neljästä pelistä hävittiin yksi yhdellä maalilla, pelattiin tasapeli ja voitettiin kaksi peliä yhdellä maalilla. Viimeisen pelin, 2. huhtikuuta, voitto ratkaisi tytöille sarjan kolmannen sijan ja, kun pelattiin T12-ykköstä, niin siellä jaetaan kolmelle ensimmäiselle myös mitalit, joten tytöt saivat heti ensimmäisellä kaudellaan futsalissa pronssia.

Kaksi pelaajaa aloitti jalkapallon vasta viime syksynä, joten siksikin on huikea ollut tyttöjen kehitys. Koiton Mirella Rajala oli joukkueen maalitykki ja sijoittui koko sarjan maalipörssissä toiseksi 11 maalillaan.

Nyt odotetaan mitalikahvitusta ja mitaleita, mutta kauan ei ehditä juhlia, kun kesän jalkapallokausi alkaa jo pääsiäislauantaina 16. huhtikuuta T12-sarjassa. Nuoremmilla ensimmäinen peli on 19. huhtikuuta. Hyvän futsal- ja harjoittelukauden jälkeen kesäkauteen lähdetään entistä vahvempina ja valmiimpina.

Maalitekijä Ella Ohrankämmen ja toinen juhlija Riina Tienhaara (taisi syöttää sen maalin). 

Peliä pyörittää Iida Jylhä, Helmi Rannaste, Matilda Uusitalo ja Mirella Rajala. 
Mirella Rajala vetää kulman ja maalivahdilta tippuvan pallon vetää verkkoon Riina Tienhaara.