Kolme levikkialueen opiskelijaa Taitaja-finaalissa

“Finaalitehtävät sopivan haastavia”

Mariela Kárpáti myi kilpailun ensimmäisessä tehtävässä asiakkaille frisbeegolf-kiekkoja.
Toisen vuoden opiskelija Vilhelmiina Grönroos taituroi keskiviikkona neljä eri moduulitehtävää.
Ilmari Laitila aloitti kisat heti tiistaiaamuna kello 8. Ensimmäisessä tehtävässä piti kuormata osoitetut tavarat autoon oikein ja turvallisesti. Tärkeää oli myös kuorman sidonta.

Porissa kisataan parhaillaan Taitajat 2022-finaaleissa. Uutisluotsin leivikkialueelta kilpailuun ottaa osaa kolme opiskelijaa: noormarkkulaiset Vilhelmiina Grönroos ja Mariela Kárpáti sekä pomarkkulainen Ilmari Laitila. 

Tiistaina kolmikko pääsi tositoimiin, keskiviikkona ja torstaina tehtävät jatkuivat. Torstaina on myös tulosten julkistaminen. 

Tiistain kisapäivän jälkeen kaikki kolme olivat tyytyväisiä suorituksiinsa. Vilhelmiina kilpailee leipuri-kondiittori-sarjassa, Mariela asiakaspalvelussa ja Ilmari kuljetuslogistiikassa. 

– Aluksi tehtävät tuntuivat todella haastavilta, mutta päästessäni vauhtiin, tehtävänkuvaus selkeni askel askeleelta. Haastavinta oli ajan käyttö, sekä ymmärtää reseptissä annetut ohjeet oikein. Olen tyytyväinen, sillä tiedän, että tein parhaani, Vilhelmiina Grönroos kertoi tiistain kisapäivän jälkeen.

Myös Mariela Kárpáti oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tietenkin aina tuntuu siltä, että olisi voinut mennä paremmin. Kilpailutilanne on täysin erilainen kuin normaali myyntitapahtuma kaupassa, frisbeegolf-kiekkoja tehtävässä myynyt Mariela kertoo.

Ilmari Laitila aloitti kilpailun heti tiistaiaamuna kahdeksalta ja tehtävänä oli täysperävaunun kuormaus.

– Vähän oli alkujännitystä. Tehtävä oli haastava ja siinä sai kyllä tarkoin miettiä, mihin järjestykseen tavarat laittaa, että ne on kuormattu oikein, Ilmari toteaa.

Taitaja-finaalin kilpailijoiden taival jatkui keskiviikkona ja torstaina paljastetaan tulokset tapahtuman päätösjuhlassa.