Kolmen viikon sulku laittaa ravintolat ahtaalle

Cafe Modikan yrittäjä Susanna Laine sulkee kahvilansa ovet kolmeksi viikoksi, sillä pelkkien takeaway-annoksien myyminen ei ole kannattavaa.

Kolmen viikon ravintoloiden sulku 8.–28. maaliskuuta aiheuttaa paikallisille kahviloille ja ravintoloille poikkeusjärjestelyitä. 

Ahlströmin ruukeissa ravintolapalvelut suljetaan kokonaan maan hallituksen esityksen pohjalta. Poikkeusaikana Ahlströmin ruukeissa ei ole myöskään ravintolatuotteiden ulosmyyntiä. 

 – Viime kevään tapaan olemme voineet tarjota henkilökunnallemme yrityksemme sisältä muita korvaavia työtehtäviä, joita on löytynyt muun muassa puutarhaosastolta, metsäliiketoiminnasta sekä huollon työtehtävistä, Ahlströmin ruukkien liiketoimintajohtaja Riitta Kilo kertoo.

– Pyrimme antamaan maaliskuussa myös jo lomajaksoja sekä muita palkallisia vapaita, jotta henkilökunnalle tulisi mahdollisimman vähän palkattomia päiviä. Kaikista työllistämisen keinovalikoimista huolimatta, emme valitettavasti ole säästyneet lomautuksilta, Kilo harmittelee.

Cafe Modika Noormarkussa sulkee ovensa kolmeksi viikoksi.

– Pelkkä takeaway-myynti ei ollut kannattavaa viime vuonnakaan. Meillä ei ole ollut muutenkaan riittävästi lounasväkeä, joten en usko, että sulku sitä ainakaan lisää, yrittäjä Susanna Laine pohtii.