Kontiokatsastus – paikallista palvelua

Pekka Hänninen ja Esa Aarniomäki palvelevat Karjarannantien varrella.

Pekka Hänninen ja Esa Aarniomäki avasivat vuoden alussa Poriin uuden katsastusaseman Karjarannantien varteen. Ensimmäinen auto oli katsastuksessa heti avajaispäivänä 4. tammikuuta.

Kontiokatsastus tarjoaa helppoa ratkaisua autonomistajille. Jo vuosikymmeniä alalla olleet konkarit haluavat uudessa yrityksessään palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Katsastusaseman hinnoittelu ja vara-usjärjestelmä on tehty helpoksi ja asiakasystävälliseksi.

– Meillä on selkeä listahinta, johon ei tule piilokuluja. Se, mikä on ilmoitettu, pitää. Hinnat sisältävät katsastuksen ja tarvittavat viran-
omaismaksut ja mittaukset. Meillä ei myöskään tarvitse maksaa katsastusta ennakkoon netissä, yrittäjät toteavat.

Helppokäyttöisyyteen on panostettu myös verkkosivustolla ja ajanvarauksessa.

– Verkkosivuilla voi varata haluamansa ajan, mutta ilman ajanvaraustakin pääsee katsastukseen. Ei tarvitse kuin ilmaantua paikalle. Ilman ajanvarausta tulevat asiakkaat palvelemme saapumisjärjestyksessä.

Katsastusala on hyvin sidottu lakeihin ja asetuksiin. Traficom valvoo toimintaa ja viime vuosien aikana muun muassa katsastusvälit ovat muuttuneet.

– Uusi auto katsastetaan ensimmäisen kerran vasta 4-vuotiaana. Yli 10 vuotta vanha auto katsastetaan vuosittain, mutta alle 10-vuotias joka toinen vuosi. Museorekisterissä oleva auto katsastetaan neljän vuoden välein, Hänninen kertoo.

Jos tulee hylky,  ei asiakasta ole hylätty vaan auto. Tämä pitää tehdä asiakkaalle selväksi.

Kymmenen vuotta sitten Karhukatsastuksesta yrittäjäuransa aloittaneet Hänninen ja Aarnio-mäki ovat vuosien saatossa oppineet käsittelemään hankaliakin tilanteita, vaikka harvoin niitä kuitenkaan syntyy.

– Jos tulee hylky,  ei asiakasta ole hylätty vaan auto. Tämä pitää tehdä asiakkaalle selväksi. Hylkyjä tulee useimmiten nivelistä tai jarruista. Asiakkaat ymmärtävät hylkäyksenkin nykyään hyvin. Turvalli-
suuden takiahan tätä tehdään.

Vuosien saatossa Kontiokatsastuksen yrittäjien katsastuslinjalla on ollut paljon myös erikoisia menopelejä, kuten museo- ja harrasteautoja. 

– Ferraria en ole vielä päässyt katsastamaan, se voisi olla mielenkiintoinen kokemus, Hänninen toteaa.

Kontiokatsastuksessa katsastetaan henkilöautot ja kevyet kuorma-autot sekä matkailuautot.

– Tulevaisuudessa palvelumme laajenee myös raskaankaluston katsastuksiin, kunhan tilat antavat myöden. Karjarannan katsastusasemaa kehitetään ja tavoitteena on saada läpiajettava halli, Kontiokatsastuksen yrittäjät kertovat.