Korona on lisännyt perheiden tuen tarvetta

Jari ja Suvi Lamminen ovat perustaneet 20 vuotta sitten lastensuojelulaitoksen ja hoitokodin idyllisiin maalaismaisemiin Kullaalle. Pihapiirissä on tilaa harrastaa ja touhuta yhdessä.

Lastensuojeluilmoitukset vähenivät selkeästi keväällä koronan alkuvaiheessa Porin alueella. Kesän aikana ilmoitusten määrä on lisääntynyt.

Kesäkuun loppuun mennessä Porin perusturvaan oli tullut 1098 lastensuojeluilmoitusta.  Vuoden 2019 aikana ilmoituksia tuli yhteensä 2064.

– Ilmoitusten sisällöissä on näkynyt vanhempien väsymys ja nuorten osalta päihteiden käyttö, epäsosiaalinen käyttäytyminen ja levottomuus, kertoo Porin kaupungin lastensuojelun päällikkö Leena Linnainmaa. 

Porissa on tehty tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä 15 huostaanottoa. Huostaanotot Porin alueella lisääntyivät vuonna 2019, jolloin niitä tehtiin 36. Vuonna 2018 huostaanottoja tehtiin 19.

Pomarkussa kirjattiin vuoden 2019 aikana 108 lastensuojeluilmoitusta. Vuonna 2018 ilmoituksia tehtiin 83. Siikaisissa Posa kirjasi vuoden 2019 aikana 27 lastensuojeluilmoitusta, vuonna 2018 ilmoituksia tehtiin 15. Lastensuojeluilmoitusten määrässä on pienelle kunnalle tyypillistä vaihtelevuutta sekä Pomarkun että Siikaisten osalta.

Lastensuojelulaitos ja sijaiskoti Mesikämmenessä Kullaalla kaikki 12 hoitopaikkaa ovat olleet perustamisesta asti täynnä. Nuorin asukkaista on tällä hetkellä 10-vuotias ja vanhimmat ovat 17-vuotiaita. Suurin osa sijoitetuista lapsista asuu Mesikämmenessä itsenäistymiseen saakka.