Korona säästi oppilaille tietokoneet Pomarkussa

Rehtori Jori Lilja jakoi työvälineet oppilaille. Oppilaat saivat henkilökohtaiset koneet, joiden avulla he opiskelevat ja myös opettelevat kantamaan vastuuta ja huolta koneista. Teksti ja kuva: Riina Peltomäki

Pomarkun Kirkonkylän koulun 4.-6.-luokkalaisille oppilaille annettiin marraskuun aikana henkilökohtaiset Chromebook-tietokoneet opiskelua varten. Varat koneisiin saatiin keväältä muodostuneista säästöistä, kun oppilaat olivat etäopetuksessa. Etäopetusajalta kassaa kerryttivät niin ruokailujen poisjääminen kuin taksikuljetusten tarpeettomuuskin.

Aiemmin Kirkonkylän koululla on ollut koko alakoulun käytössä vain vähän iPadeja ja vanhemman mallisia kannettavia Windows-tietokoneita sekä joitakin uudempia Chromebook-koneita, mutta nyt uudenaikaisten henkilökohtaisten koneiden myötä opetus siirtyy harppauksin lähemmäs nykypäivää.

– Makeeta, kun pystyy jokaiselle antamaan omat koneet! Oppilaat olivat ihan sekaisin onnesta. Kyllä oli iloisia naamoja! rehtori Jori Lilja toteaa ylpeänä koulunsa uudistuksista.

Keväällä etäopetuksen alkaessa, kun lapset jäivät kotiin, opettajat olivat vielä koululla muutaman päivän opettamassa toisiaan.

– Joku osasi jonkin asian, jota toinen ei osannut, joten yhteistyöllä ja toisiamme opettamalla kaikki opettajat saatiin melko nopeasti sähköisten oppimisympäristöjen vaatimalle tietotekniselle tasolle, rehtori Lilja kertoo.