Koronamassarokotukset alkavat ensi viikolla Porin perusturvassa

Massarokotukset alkavat Porin perusturvassa ensi viikolla. Aluksi rokotetaan Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa ja sote-keskus Lännessä eli Maantiekadulla, viikolla 8 myös sote-keskus Cottonissa eli Puuvillan kauppakeskuksessa. Rokotuksia annetaan aluksi arkisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 9–15.

Rokotettavat ryhmät viikolla 7 ovat vuonna 1936 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä heidän kotona asuvat omaishoitajansa ja alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset. Eri rokotevalmisteiden eroavaisuuksista johtuen kaikki yli 70-vuotiaat rokotetaan joko Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa tai sote-keskus Cottonissa. 

Kaikki alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset rokotetaan sote-keskus Lännessä. Alkuvaiheessa rokotetaan riskiryhmäläisiä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Nämä sairaudet tai tilat ovat THL:n määritelmän mukaan elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä (aikuiset).

Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa keskiviikkona 10. helmikuuta kello 12 sähköisesti koronarokotussivustolla ja puhelimitse keskitetyssä ajanvarauksessa numerosta 02 621 5000. Ajanvarauspuhelinnumero koronarokotuksiin palvelee jatkossa arkisin kello 12–16.Porin perusturvan rokotussivusto on avattu osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy jatkossa ajankohtaista tietoa rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua

  Jaa: