Koronatilanne Noormarkun vuodeosastolla ja kotiinkuntoutusyksikössä yhä haasteellinen

Porin perusturva tiedottaa, että koronatilanne Noormarkun vuodeosastolla ja kotiinkuntoutusyksikössä on edelleen haasteellinen. Eristyksissä on tällä hetkellä 19 potilasta ja karanteenissa 10.
Epidemian alusta Noormarkussa on ollut yhteensä 34 koronatartuntaa. Tällä viikolla on tullut kaksi uutta positiivista testitulosta työntekijöille ja kaksi potilaille. 

Epidemian leviäminen poikkeuksellisen laajalle Noormarkun kotiinkuntoutusyksikössä liittyy todennäköisesti siihen, että osastolla potilaat ovat olleet omatoimisia ja aktiivisia ja läheisesti tekemisissä toistensa kanssa ennen kuin koronavirusinfektio todettiin. Uudet tapaukset ovat syntyneet itämisajan puitteissa. 

Porin perusturvan yksiköissä osastohoidossa koronan vuoksi oli eilen torstaina yhteensä 28 potilasta Noormarkussa, Ulvilassa ja Porin Maantiekadulla.

Ensimmäiset karanteenit edellä mainittuihin epidemioihin liittyen päättyvät viikonloppuna. Kaikilta karanteenissa olevilta otetaan näytteet ennen karanteenin päättymistä.

Henkilökunnan tilanne karanteenin suhteen on arvioitu erikseen. Työntekijöiden rokotussuoja on yksilöllisesti tarkastettu tartunnanjäljityksen yhteydessä ja puutteellisen rokotussarjan omaavat henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin. Jokaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevän henkilön tulisi hoitaa rokotesuojansa kuntoon.