Koronavirus iski satoihin Markkuihin

Nyt Markut antavat koronalle turpaan

Markut antavat lauantaina Markun päivänä koronalle turpaan. Parhaimmillaan satoja Markkuja Porin Söörmarkkuun kokoava Markunpäivänjuhla jouduttiin perumaan koronan vuoksi, mutta nyt iskuun vastataan. Vaikka virus vei Markunpäivänjuhlan, Markun päivän juhlintaa sen ei anneta estää. Lauantaina 25. huhtikuuta Markut pitävät hauskaa koronan kustannuksella.

Koronavirukselle fiksusti kampoihin paneminen on hyvä tapa ottaa takaisin omaa elämisen reviiriä ja luoda optimismia tulevaan. Markku-liitossa uskotaan, että Markun päiväksi ajoitettu tempaus paitsi korvaa menetettyä yhteisjuhlaa luo myös symbolisen käännekohdan, josta voi nähdä jo kohti parempaa aikaa.

Koronaa turpaan, terkuin Markut

Markun päivän teema on reipasta asennetta henkivä ”Koronaa turpaan, terkuin Markut”. Vaikka Markut juhlivat nimipäivää kuka missäkin, yhdessä ollaan verkon kautta.

– Yhdessäolo toteutuu tällä kertaa sosiaalisen median kautta mm. Markku-liiton omalla facebook-sivulla. Jaamme toisillemme verkon kautta vinkkejä, kokemuksia ja kuvia parhaista koronanvälttämiskäytännöistä sekä tietenkin lähetämme nimipäiväterveisiä, kertoo Markku-liiton verkkotoimintoja suunnitteleva Markku Järvelin.  

Teeman tunnushahmo on ninjataistelija, sillä ninjan toimintamalli – suojautuen ja piilossa sekä oikean hetken toiminnalle valiten – osuu koronaa kuin nyrkki silmään. Yksi nimipäivän verkkoaktiviteeteista onkin ninjamaisten omakuvien kisa tykkäyspisteillä. 

Vaikka Markunpäivänjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä, Markku-liitto on valinnut ja julkistaa Markun päivänä Vuoden Markun. Valittu on järjestyksessään 24. Vuoden Markku.

Vuoden Markku ja hänen ajatuksensa valinnasta julkistetaan Markku-liiton verkkosivuilla Markun päivänä 25.4. noin klo 13.