Koskin koulun tulevaisuus huolestuttaa Kullaalla

Kesällä 5 vuotta täyttävä Elsi, äiti Eveliina Ojala, 2-vuotias Oskari ja isä Jussi-Pekka Palonen haluavat asua rauhallisessa maalaisympäristössä ja toivovat, että kylän oma koulu säilyy.

Kullaalaiset huolestuivat Koskin koulun kohtalosta, kun Ulvilan sivistystoimen teettämä koko kaupungin varhaiskasvatusta ja kouluverkkoa koskeva selvitys tuli julkisuuteen. Ennusteiden mukaan etenkin perusopetuksen yleisopetuksen oppilasmäärä on laskemassa merkittävästi, jopa 350 oppilaalla, seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tämän vuoksi Ulvilassa on nyt ryhdyttävä tosissaan miettimään toimenpiteitä kouluverkon sopeuttamiseksi.

Ulvilan tuoreessa kouluverkkoselvityksessä esitetään muun muassa, että lukuvuodesta 2023–2024 lähtien Koskin koulun 3.–6.-luokkalaiset kuljetettaisiin Harjunpään tai Vanhankylän kouluihin.

Tämä esitys herätti kyläläisten huolen siitä, että koko koulun toimintaa ollaan pikkuhiljaa ajamassa alas. Tulevien koululaisten vanhemmat Eveliina Ojala ja Jussi-Pekka Palonen saattoivat alkuun nettiadressin, jossa vaaditaan, että Koskin koulun toiminta saa jatkua. Reilussa vuorokaudessa adressilla oli jo yli 200 allekirjoittajaa. 

Lue koko juttu paperilehdestä 17. maaliskuuta.