Kotiopetusta sulassa sovussa

Eevi Lepomäki tekee eskaritehtäviä siskon Assin seuratessa vieressä.

Lepomäen perheessä käy vilinä, kun kolme alakouluikäistä lasta, yksi eskarilainen ja yksi ammattikoululainen ovat etäopetuksessa kotonaan Noormarkussa.

– Kaikki on sujunut tähän asti todella hienosti. Pari ensimmäistä päivää oli haastavia ennen kuin opimme mihin ja milloin läksyt tulevat opettajilta. Nyt täytyy oikein kiitellä, miten hienosti Noormarkun yhtenäiskoulu on tilanteen hoitanut, kertoo perheen äiti Anne Lepomäki.

Kuudesluokkalainen Aida Lepomäki on parhaillaan äidinkielen tunnilla omassa huoneessaan chromebookin kautta ja tekee kevätjuhlapuhetta kutosluokkalaisten läksiäisiin.

– Meillä on yksi tai kaksi kertaa päivässä etäyhteys opettajan kanssa Google Meetin kautta ja suurin osa läksyistä lähetetään opettajalle tarkistettavaksi, kertoo Aida.

Kolmasluokkalainen Aatu ja nelosluokkalainen Assi tekevät myös chromebookilla suurimman osan läksyistä. Eskarilainen Eevi tekee myös tehtäviä kotona. Lasten tunnit alkavat usein aamukahdeksan ja yhdeksän välillä.

– Koitamme pitää normaalirytmistä kiinni eli heräämme samaan aikaan kuin normaalisti kouluaamuina. Tietysti pientä joustoa voi olla, koska koulumatkoja ei tarvitse kulkea. Mutta normaalit aamurutiinit, kuten hampaiden pesu, aamupala ja päivävaatteiden vaihto kuuluvat meidän aamuohjelmaan, kertoo Anne Lepomäki.