Koulukyyti upposi tiehen Laviassa

Syrjätiet hirvittävässä kunnossa

Kuvassa Top Liikenteen busseja Noormarkussa.

Koulubussin matka katkesi tien reunan sortumiseen perjantaina Laviassa. Top-liikenteen koulukyyti oli juuri lähtenyt liikkeelle, kun tien reuna yllättäen petti, ja bussi vajosi tien penkkaan. Auton kyydissä oli neljä lasta, joille ei tilanteessa käynyt kuinkaan. Auto pysyi pystyssä, ja vauhtikin oli olematon, kun auto oli juuri lähtenyt liikkeelle.Sivutiet ovat aivan hirvittävässä kunnossa, sanoo Top-liikenteen omistaja Toivo Pirhonen Noormarkusta.
Tavoitimme Pirhosen Rudanmaan Kivijärveltä, jossa hän oli ajamassa kyytiä. Pirhonen ei itse ajanut Lavian koulukyytiä toisin kuin Satakunnan Kansan uutisessa väitettiin. Pirhosen sanoo, ettei Lavian koulukyydin kuljettajalla ollut mitään osuutta tapahtuneeseen, sillä teiden reunat ovat aivan pehmeitä. Autoa pitäisi ajaa keskellä tietä, mikä ei aina ole mahdollista.

– Syrjäteillä ajetaan nyt melkoisella riskillä. Tiet ovat veteliä, ja kuoppia on toinen toisensa rinnalla. Meiltä menee autosta renkaita joka päivä, kun teille on ajettu 38 millin sepeliä, joita nykyiset pehmeät renkaat eivät kestä.

Syrjäteiden surkea kunto johtuu olemattomasta talvesta ja pitkään jatkuneista sateista, jotka ovat pehmittäneet soratiet. Pakkasista olisi apua, mutta ainakaan näillä näkymillä sellaisia ei ole odotettavissakaan.
Koulubussi käytiin kiskomassa hinurilla ylös.