Koulut avaavat ovensa, mutta toiseen aaltoon varaudutaan

Pomarkun Kirkonkylän koulun henkilökunta kokousti tiistaina noudattaen turvavälejä. Rehtori Jori Liljan johdolla keskusteltiin tulevasta toimintakaudesta koulussa. Koronakevään käytännöt jatkuvat koulussa ohjeistusten mukaan.

Koulunkäynti alkoitettiin tänään lähiopetuksella kesäloman jälkeen. Koulut saivat hyvää harjoitusta keväällä siitä, miten opetus järjestetään erikoisjärjestelyin.

Pomarkun yhteiskoulussa kaikki luokat aloittavat lähiopetuksessa. Kukin luokka opiskelee pääosin omassa tilassaan ja kontakteja opetusryhmien välillä rajoitetaan. 

– On ehdottoman tärkeää, että koulu voidaan aloittaa lähiopetuksena, ja toivon totisesti, että niin voidaan jatkaa. Koulu on kuitenkin osa yhteiskuntaa, joten kaikkiin vaihtoehtoihin pitää nyt varautua, toteaa Pomarkun yhteiskoulun ja lukion rehtori Jussi Heervä.

Siikaisissa koulunkäynti aloitetaan pääasiassa normaalisti. Ainoastaan hygieniaperiaatteita noudatetaan ja valvotaan tiukasti. Lisäksi sairaana kouluun tulo ei ole mahdollista. Sairaat ohjataan koronatesteihin tai karanteeniin. 

– Meillä on lähes valmiit toimintamallit viime keväältä, joita tarvittaessa hiotaan, kertoo Siikaisten yhtenäiskoulun rehtori Jari Tuuri.

Kaikissa kouluissa on varauduttu koronan toiseen aaltoon ja tarvittaessa koulut voivat siirtyä nopeallakin aikataululla etäopetukseen.