Kriisiajan pääministeri

Pääministeri Sanna Marin tapasi suomalaisen median johtoa ja päätoimittajia pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa heinäkuussa. Kuvat ja teksti: Tapio Vallin

Korona-ajasta vähitellen palautuva Suomi siirtyy myös politiikassa kohti vanhaa normaalia. Hallitus hallitsee ja oppositio opponoi. Kriisin hoidossa ansioituneelle pääministeri Sanna Marinille syksy merkitsee paluuta politiikan arkeen.

Tamperelainen Sanna Marin selvisi hienosti kriisiajan pääministerinä. Sen vuoksi luottamus häneen on luja, kun hallitus käy käsiksi sote-uudistukseen, ilmastokysymyksiin ja työllisyyden hoitoon. Sitäkin Marin joutuu miettimään, minkälaisen jäljen korona-kriisi jätti lapsiin ja nuoriin, ja miten heitä autetaan nyt, jotta tulevaisuudessa ei jouduta maksamaan kovaa hintaa niin inhimillisesti kuin taloudellisesti.

Kun pääministeri tapasi suomalaisen median johtoa ja päätoimittajia heinäkuussa pääministerin virka-asunnolla Helsingin Kesärannassa, oli pääministerillä yksi pieni henkilökohtainen toive ennen syksyä.

 – Olisi kiva päästä lomalle, hän sanoi.

Sen hänelle mieluusti soisi, varsinkin, kun yhteistä lomaa odottaa varmasti myös koko perhe, pääministerin 2,5-vuotias tytär ja puoliso.