Kullaalle uusi paloauto

Kullaan VPK sai lokakuussa käyttöönsä Satakunnan pelastuslaitokselta täysin uuden paloauton. Malliltaan se on säiliösammutusauto, jossa on normaaliin sammutusautoon verrattuna vielä yksi akseli enemmän. Vettä autoon mahtuu peräti 8000 litraa, kun normaalisti sammutusautoissa noin 3000 litraa vettä. Auto korvaakin Kullaalla sekä sammutusauton että säiliöauton. Kullaan VPK:n itse omistama säiliöauto jää kuitenkin palokunnan omaan käyttöön. Kullaan paloaseman entisen sammutusauton uusi sijoituspaikka löytyy Noormarkusta paloaseman toisena sammutusautona.

Scania-merkkisen paloauton koritöistä vastasi jyväskyläläinen korivalmistaja Saurus. Pelastuslaitoksen kalustomestari Janne Vuorela kertoo, että ajoneuvohankinnan arvonlisäveroton hinta oli noin 315 000 euroa. Hankinta oli jaettu pelastuslaitoksella osiin, että viime vuonna autoon ostettiin alusta ja tänä vuonna autoon tehtiin itse korityöt.

Säiliösammutusautossa on myös monipuolinen ja nykyaikainen kalusto. Muun muassa pelastusvälinesarja ja savutuuletin toimivat pitkän ajan akuilla ja monessa tilanteessa se vähentää johtojen vetämistä työkaluille.