Kuningas saapuu Laviaan

Tahostenniemen maisema on suomalaista kesäidylliä parhaimmillaan.

Vihdoinkin on luvassa rytmimusiikkia ja tanssikenkien suhinaa, kun Länsi-Lavian Loiske järjestää Lavian Tahostenniemessä kauan odotetut kesätanssit. Esiintyjä on lyöty lukkoon, ja tapahtuman valmistelut ovat käynnissä. Tanssit järjestetään 10. heinäkuuta eli heinäkuun toisena lauantaina.

‒ Kesätansseissa esiintyy vuoden 1996 tangokuningas Tomi Markkola. Lisäksi luvassa on ravintolapalveluja ja makkaranpaistoa, kertoi Antti Isokallio Länsi-Lavian Loiskeesta.

Tahostenniemi on joutunut odottamaan tapahtumia pian jo kaksi vuotta, kun viime kesän tanssit jäivät välistä. Tapahtumattomuus ei ole pelkästään lavialaisten tappio, sillä myös järjestävän seuran tärkeät tulot ovat jääneet saamatta.

‒ Tilaisuuksien järjestäminen tällaisena aikana on ollut riskipelihommaa, ja esimerkiksi juhannustanssit piti epävarman tilanteen vuoksi tältä vuodelta peruuttaa. Onneksi rajoitukset koko ajan höllenevät ja aluehallintovirastolta on nyt lupa järjestää tilaisuuksia. Tällaisista tapahtumista seura elää, Isokallio totesi.

Heinäkuussa odotetaan siis, että ihmiset laittavat tanssikengät jalkaan, ja saapuvat Tahostenniemen lavalle pistämään jalalla koreasti.

‒ On ilo toivottaa kaikki tervetulleeksi Lavian Tahostenniemelle tanssimaan heinäkuussa, Isokallio toivotti.

Teksti ja kuvat Johanna Mattila