Kyläyhdistys pelkää, että kylät autioituvat, jos teiden hoito siirtyy asukkaille

Kaupungin tiekarhu tasoitti Kellahden rantatietä tammikuun alussa.
Kuva Petra Söder/UutisLuotsin arkisto

Satakunnan Kansan verkossa julkaistussa uutisessa (10.2.2020) kerrotaan, että Porin kaupungin tekninen toimiala valmistelee esitystä, jossa eräiden kaupungin hoidossa olevien teiden hoitovastuu siirrettäisiin asukkaille tai heidän perustamilleen tienhoitokunnille. Uutisen mukaan kuitenkaan ei ole vielä varmaa, miltä teiltä ylläpito lakkaisi, mutta vahvana epäilyksenä on, että se koskisi Kellahtea ja Ahlaista. 

Kellahden kyläyhdistys on asiasta käärmeissään ja pitää valmisteltavaa esitystä jopa kuolemantuomiona kylille.

– Kyläyhdistyksemme on ollut aktiivisena toimijana asiassa ja yrittänyt lisätä tietoisuutta Kellahdesta ja Kellahden teistä niin Porin kaupungin virkahenkilöstölle sekä poliittisille päättäjillä. Tämä kaupungin esitys on aivan mahdoton yhtälö kyläläisille ja tarkoittaisi auttamatta alueen autioimista. Ehdotuksen kohtuuttomuutta lisää myös Porin kaupungin kaavoitus Peittoon alueelle. Alueen kierrätys- ja tuulipuisto on tuonut kaupungille tulot, mutta asukkaille pelkät haitat, Kellahden kyläyhdistys huomauttaa Facebook-sivuillaan.

– Tämän kaltaisten teiden hoitoa ei voi missään nimessä sälyttää asukkaiden vastuulle, sillä se on taloudellisesti täysin mahdotonta. Muun muassa viime vuonna linjattu yksityistieavustus Porissa oli läpikulkuteille vain 38 prosenttia kunnossapitokustannuksista. Toinen näkökulma on, että tämän kaltaisilla päätöksillä, Porin kaupunki kuolettaa kaikki eläväiset ja aktiivisesti toimivat kylät sekä kannustaa kuntalaisia muuttamaan pois kunnasta, kyläyhdistys toteaa. 

  Jaa: