Kynttilät syttyivät Koskelan uhrin muistolle myös Reposaaressa ja Pomarkussa

Merja Utriainen on omassa työssään nähnyt, mihin kiusaaminen voi johtaa. Hän halusi osoittaa syvän osanottonsa Koskelan uhrin omaisille sytyttämällä kynttilän Reposaaren kivikoulun portaille.

Juttu ja kuvat Reposaaresta: Maarit Kautto

Reposaaren kivikoulun portailla palaa perjantai-iltana kynttilöitä Helsingin Koskelassa surmatun nuoren pojan muistoksi. 16-vuotiasta uhria oli kiusattu koulussa koko peruskoulun ajan. Merja Utriainen saapui paikalle oman kynttilänsä kanssa. Merja on syntynyt ja kasvanut Reposaaressa, mutta on elänyt 25 vuotta muualla. Nyt hän on muuttamassa takaisin kotisaarelleen ja halusi sytyttää kynttilän entisen opinahjonsa portaille.

– Tämä Koskelan tapaus koskettaa minua erityisesti. Olen tehnyt työurani ammatillisen oppilaitoksen opettajana ja olen nähnyt, mitä kiusaaminen voi saada aikaan. 

– Toivon, että nämä kynttilät saisivat meidän kasvavat nuoremme ajattelemaan. Kynttillöiden palamisella tänään on monta eri puolta. Meistä kukaan ei pysty ymmärtämään mitkä syyt johtivat lopulta näin äärimmäiseen tapahtumaan Koskelassa. Syvä osanottoni uhrin omaisille.

– Kauheaa on myös se, että juuri tänään jouduimme lukemaan uutisen, jonka mukaan myös Porissa on pahoinpidelty porukalla alaikäistä poikaa. Onneksi sivulliset puuttuivat asiaan ja keskeyttivät väkivallan, Merja miettii.

Kynttilät syttyivät Koskelan teinisurman uhrin muistoksi eri puolilla Suomea kello 18–20. Satakunnassa kynttilöitä sytytettiin muun muassa Porissa, Raumalla, Eurajoella, Huittisissa, Kankaanpäässä, Pomarkussa, Laviassa ja Reposaaressa. 

Pomarkussa kynttilät sytytettiin kunnantalon portaille.
Kunta ja seurakunta järjestivät yhteistyössä Pomarkun kynttilöiden sytyttämisen Koskelan uhrin muistolle.