Lahjoitetuista raaka-aineista valmistui paahtopaistia

Jan Lepistö ja Miko Mattila valmistavat karamellisoitua sipulia lisukkeeksi paahtopaistille.

MTK-Pohjois-Pori lahjoitti laadukkaita kotimaisia raaka-aineita Noormarkun yhtenäiskoulun kahdeksannen luokan kotitaloustunneille.

– Idea lähti liikkeelle ihan valtakunnallisesti ruokakasvatuksesta ja ylipäätään kotimaisten raaka-aineiden merkityksestä. Olemme pitäneet yhteyttä Satakunnan kotitalousopettajiin ja huomanneet, että koulujen kotitalousluokkien resurssit ovat hyvin erilaiset, kertoo MTK-Satakunnan kenttäpäällikkö Matti Rehula.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto ja Maaseudun Sivistysliitto kehittivät opettajille opetuksen tueksi yhden kerran reseptiikan sekä teoriatunnin aineiston.

Noormarkun yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaiset pääsivät kotitaloustunnilla valmistamaan lahjoitetuista raaka-aineista herkkuaterian kotitalousopettaja Leena Huhtalan ohjeistuksella. Taitavissa käsissä valmistui paahtopaistia, hasselbackan uunijuureksia, karamellisoitua sipulia, pikkelöityä kurkkua sekä jälkiruoaksi vadelmaista kääretorttua.

– Saimme muun muassa kotimaista naudan sisäpaistia lahjoituksena. Onhan tämä ainutlaatuinen mahdollisuus valmistaa oppilaiden kanssa näin hienoista raaka-aineista ateria. Normaalisti valmistamme tunneilla arkiruokaa, Huhtala toteaa.

Tunnin alussa oppilaat jaettiin useampaan ryhmään, joissa jokainen pääsi valmistamaan pääruuan, lisukkeet sekä jälkiruuan.