Lauantain voimanostokilpailu toimii tammikuisten SM-kisojen tulikasteena

Pomarkun uudet voimanostajat kisaavat ensimmäistä kertaa

Lauantaina ensimmäiseen voimanostokisaansa osallistuvat (ylärivissä) Maiju Lehtimäki, Amanda Airasmaa, Hilja Päiviälä, (alarivissä) Emilia Jalonen, Jenna Tarvainen ja Essi Närvä. Kuva Marjaana Vähäsantanen

Ensi lauantaina Pomarkussa järjestetään klassisen voimanoston kilpailut ensimmäistä kertaa Monitoimihallilla. Järjestelyvastuussa oleva Pomarkun Pyry on myös ensimmäistä kertaa järjestämässä voimanostokilpailua. 

– Monitoimihallin salin toiseen päähän rakennetaan voimannostolava ja katsomotilat.  Salin toiseen päähän tulee lämmittelytila, joka pystytään erottamaan varsinaisesta kilpailutilasta. Lauantaina näkee, kuinka Monari toimii tällaisten kilpailujen järjestelypaikkana, toteaa Pomarkun Pyryn puheenjohtaja Risto Närvä.

Lauantaiseen kansalliseen kilpailuun osallistuu kaikkiaan 17 voimanostajaa, joista kuusi on Pomarkusta, seitsemän Kankaanpäästä ja muut lähialueilta. 

– Pyryssä alkoi viime tammikuussa voimailujaosto, jota vetävät alan konkarit Marjaana ja Jouni Vähäsantanen. Punttikouluun on osallistunut hyvin väkeä ja lauantaina heistä kuusi innokasta tyttöä osallistuu ensimmäistä kertaa voimanostokilpailuihin, Närvä kertoo.

Lauantain voimanostokilpailut ovat avoimet ja sarjoja on niin naisille kuin miehille eri painoluokissa. Lauantainen kilpailu on tulikaste 28.-29. tammikuuta Pomarkussa järjestettäville nuorten SM-kisoille.

– Silloin kilpailuun ottaa osaa toistasataa urheilijaa. Valmistelut ovat jo käynnissä, mutta paljon asioita pitää ottaa huomioon. Esimerkiksi dopingtestaukseen lajiliitto määrittelee hyvinkin tarkat olosuhteet, Närvä kertoo. 

Voimanostossa kisataan kolmessa lajissa: penkkipunnerruksessa, jalkakyykyssä ja maastavedossa. Kolmen lajin yhteistulos ratkaisee sijoituksen. 

– Voimanostossa on kehitetty pisteytysjärjestelmä, jonka avulla tuloksia pystytään vertaamaan huolimatta siitä, onko urheilija nainen tai mies ja missä painoluokassa hän kilpailee. Kannattaa tulla katsomaan, lauantaina kilpailut alkavat kello 12, Närvä vinkkaa.