Lavian apteekkari vaihtuu

Anne Lehtonen on ottanut vetovastuun jo Sastamalan 1. apteekin toiminnasta. Kiikoisten ja Lavian apteekkarina jatkaa kankaanpääläinen Ulrika uusitalo.

Apteekkari Anne Lehtosen viimeinen apteekkipäivä Laviassa on 14. joulukuuta. Sen jälkeen vetovastuun Lavian ja Kiikoisten apteekeista ottaa kankaanpääläinen Ulrika Uusitalo.

– Laviassa on ollut ilo työskennellä ja tunnelmat ovat haikeat. Kylän asukkaista on tullut tuttuja, kertoo jo elokuun lopussa Sastamalan ykkösapteekissa apteekkarina aloittanut Lehtonen.

Lavian ja Kiikoisten apteekit olivat hänen apteekkariuransa ensimmäinen liike.

– Ehkäpä haikeutta on siinäkin, että tämä on ollut kuin oma lapsi, hän miettii.

Lehtonen on Lavian apteekin 10 apteekkari, ja historiaa kylän apteekilla on 1916 vuodesta lähtien, kuten liikkeen seinillä olevista kuvista voi lukea. Lehtonen lähti kolmisen vuotta sitten kehittämään apteekkitoimintaa Laviassa sillä ajatuksella, että tärkeintä on asiakas.

– Mietin, mitä ja millaista palvelua täällä kaivataan.

Niinpä syntyi etälääkäripalvelu ja lääkkeiden kotiinkuljetus.

– Etälääkäri palvelee apteekin takahuoneessa eristetyssä tilassa. Asiakkaan halutessa lääkäripalvelua, hän voi tulla tänne ilman ajanvarausta ja siirtyä tietokoneen välityksellä etälääkäripalvelun virtuaaliseen odotushuoneeseen odottamaan lääkäriä.