Lavian ja Ahlaisten kirjastoista voi lainata fatbikeja

Noormarkun Näsin luontopolulla fatbike-pyöräilyn pop up -tapahtuma 24. toukokuuta

Fatbikea pääsee nyt testaamaan maksutta kirjastokortilla.

Porin kaupunki on hankkinut  fatbike-pyöriä, joita saa lainata 24. toukokuuta alkaen kirjastokortilla Porin pääkirjastosta sekä ainakin kesän ajan Ahlaisten ja Lavian kirjastoista. 

Pyörä siis lainataan kirjastosta ja noudetaan erikseen sovitusta paikasta. Laviassa fatbiket noudetaan Ekopajalta ja Ahlaisissa Ahlaisten urheilijoilta. Porin pääkirjastosta lainattavat pyörät noudetaan Luontopajalta.

Pyöriä on kahden kokoisia. Pienempi runko sopii noin 150–175 cm pituiselle käyttäjälle, suurempi runko puolestaan noin 170–190 cm pituiselle pyöräilijälle. Pyörän lisäksi saa lainaan kypärän, lukon sekä valot. 

Pyörien laina-aika on seitsemän päivää. Lainaa ei voi uusia, eikä pyöriä varata. 

Pyöriä lainataan vain aikuisille eli alaikäinen tarvitsee huoltajan mukaan. Noutaessaan asiakas saa opastuksen fatbiken käyttöön ja pyörä säädetään käyttäjän mittoihin sopivaksi. 

 Fatbiken  lainaaminen antaa hienon mahdollisuuden tutustua maastopyöräilyyn lähialueen metsiköissä.   Pyörän voi lainata itselleen vaikka lyhyen lenkin ajaksi.  

–. Fatbiken  voi käydä lainaamassa kirjastokortilla ja suunnata vaikka oman asuinalueen urbaanipoluille tai lähimetsiin kokeilemaan, miltä pyöräily tällaisella välineellä tuntuu. 

– Haluamme kannustaa asukkaita kokeilemaan maastopyöräilyä ja tutustumaan omaan kaupunkiin uudesta näkökulmasta, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö  Petteri Lahti.  

Fatbike on oivallinen väline kokeilla maastopyöräilyä ensimmäistäkin kertaa, sillä sen leveät renkaat helpottavat juurakkoisessakin maastossa ajamista. Fatbike sopii yhtä hyvin kokeneelle kuskille kuin ensikertalaisellekin. Pyörä kulkee vaivattomasti maastossa, lumella ja hiekalla.  

Fatbiket on hankittu kaupungille Liikuttava luonto -liikettä ja hyvinvointia luontoreiteiltä ja kuntopoluilta -hankerahoituksella.  

Fatbikejä on hankittu kaupungille 24 ja vain osa lainataan kirjaston kautta. Lopuilla pyörillä on tarkoitus järjestää yhteisiä matalan kynnyksen pyörälenkkejä sekä pop up -tyylisiä testauksia ympäri Porin aluetta.  

– Matalan kynnyksen lenkit on tarkoitettu ihan kaikille ja silloin pyöräillään yhdessä maksimissaan 20 kilometrin lenkki. Fatbikejä pääsee myös testaamaan pop up -tapahtumiin, joita järjestetään kello 15-18 maanantaina 24.5. Noormarkussa Näsin luontopolulla, tiistaina 25.5. Kartanon kuntoradalla ja torstaina 27.5. Porin metsässä, kertoo hankekoordinaattori Leea Toukola.