Lavian toukokuulle suunniteltua iltatoria ei voida järjestää

Toivottavasti kesäkuuksi suunniteltu Lavian iltatori voidaan järjestää.

Lavian iltatoria 19. toukokuuta ei voida järjestää koronarajoitusten takia.

– Valitettavasti näin on. Satakunnassa ulkona järjestettävien tapahtumien henkilömäärä on tällä hetkellä rajattu kahteenkymmeneen. Tämä koskee vakiintunutta toimintaa, johon Lavian uusi iltatori ei kuulu. Perjantaiset aamutorit sen sijaan ovat vakiintunutta toimintaa. Olemme olleet tässä asiassa yhteydessä AVI:n ja Satakunnan tartuntatautilääkäriin, iltatorien talkootiimiin kuuluva Emmi Rahkjärvi harmittelee.

Toiveissa kuitenkin on, että kolme muuta iltatoria pystyttäisiin järjestämään. Suunnitellut ajankohdat ovat 16. kesäkuuta, 14. heinäkuuta ja 25. elokuuta.  

Uudet Iltatori-tapahtumat on teemoitettu. Kesäkuussa teemana on lasten iltatori, heinäkuussa kirppistely ja elokuussa sadonkorjuu sekä yritys- ja järjestöyhteistyö.

Esimerkiksi lasten iltatorilla on muutamia tivolilaitteita, lastentarvike- ja vaatemyyjiä, harrastusten esittelyä, leikkimielisiä kisoja ja kirjaston kanssa yhteistyössä satutunteja.

– Teemojen ideana on houkutella mukaan uusia toimijoita ja lisätä tietoutta paikallisesta osaamisesta. Tottakai kaikki perinteiset torimyyjätkin ovat lämpimästi tervetulleita. Tuotteita voi olla kaupan jos jonkinlaisia, Emmi Rahkjärvi toteaa.

Iltatorien kolmijäsenisessä talkootiimissä ovat Emmi Rahkjärven lisäksi mukana Peninna Laurén ja Eija-Hannele Tanskanen.

– Meidän tiimimme tarkoituksena on tehdä aikataulut ja heittää ilmaan ideoita ja näin luoda pohjaa, jolle kaikki mukaan haluavat voivat rakentaa. Toivomme, että mahdollisimman moni lavialainen innostuisi osallistumaan, Emmi Rahkjärvi kannusti.