Lopetusuhka yllätti henkilöstön

Sairaalan päivystyshuoneen hoitajat pohtivat vakavina tulevaisuuttaan. Kuvassa vas. Sanelma Lehmijoki, Vilma Kangasniemi, Päivi Karjalainen ja Anna-Liisa Säikkö.
Teksti ja kuvat: Tapio Vallin

Noormarkun sairaalan henkilökunta järkyttyi, kun he saivat tiedon koko osaston sulkemisesta. Porin perusturvan tiedote tuli sähköpostiin viime perjantaina hieman ennen virka-ajan päättymistä. Osa henkilökunnasta luki asiasta vasta seuraavan päivän Satakunnan Kansasta. Noormarkun osastolla on henkilökuntaa noin 45 mukaan lukien kuntoutuksen ja palveluliikelaitoksen henkilökunnan. Monet asuvat Noormarkussa ja lähikunnissa.

Osastonhoitaja Anna-Liisa Säikkö sanoo, että tieto yllätti, vaikka hänellä henkilökohtaisesti olikin tihkunut joitakin tietoja mahdollisista säästötoimista. Näin raju esitys koko osaston sulkemisesta kuitenkin yllätti.

Perusturvan tiedotteessa ja uutisissa puhuttiin Noormarkun vanhuspalveluiden lähipalvelukeskuksen ja akuutti lyhytaikaishoidon osastotoiminnan lopettamisesta, joka ei oikein auennut kenellekään. Käytännössä se tarkoitti koko osaston sulkemista.

Säikkö myöntää, että termit ovat koukeroisia ja ongelmana on, etteivät ihmiset eivätkä ehkä päättäjätkään tiedä, mitä Noormarkussa varsinaisesti tehdään.