Marikki Piirtolan dekkarit kumpuavat naiseudesta ja naisen voimasta

Landseer-rotuinen Kamu on Marikki Piirtolan uskollinen seuralainen sekä ulkoillessa että kirjoittaessa.

Noormarkun Kaharinpellontiellä syntyy jännittäviä dekkaritekstejä, joissa yksinäinen ja unettomuudesta kärsivä rikostutkija Sylva Harmaja kohtaa toinen toistaan kauhistuttavampia rikoksia.

Kirjailija, kuvataiteilija Marikki Piirtola on solminut sopimuksen ainakin seitsemänosaisesta kirjasarjasta Basam Booksin kanssa. Sarjan ensimmäinen osa Kuusi Elefanttia ilmestyi 15. kesäkuuta. 

Kuudessa Elefantissa koulukiusaamisesta kärsinyt Norsu päättää kostaa vuosikymmenten jälkeen kiusaajilleen. Tapahtumien tutkinta vie Sylva Harmajan suoraan ihmisenä olemisen pimeyteen.

Parhaillaan Marikki Piirtola työstää toista kirjaansa ja nauttii kotitiensä pikkukylämäisestä idyllistä. Marraskuussa ilmestyvä kirja Kali, Durga ja Tiikeri on saanut vaikutteita Marikin Nepalin matkasta. Hindulaisuudessa Kali ja Durga ovat mahtavia naisjumalia. Durga ja hänen raivostaan syntynyt vieläkin hurjempi jumalattaren ilmentymä, Kali, taltuttivat demonit, joiden edessä miespuoliset jumalat olivat voimattomia.

Marikki kuvailee toista kirjaansa psykotrilleriksi.

– Aihe on vaikea ja järkyttävä. Tätä kirjoittaessa tuntuu, kuin kaikki vahingoitetut lapset kiljuisivat nahkani alla.

– Tarinassa on sisarkateutta ja hyväksikäyttävä isä. Sisarukset pakenevat omaan maailmaansa hindulaiseen tarustoon. Toinen sisar on Durga ja toinen on Kali. Enempää en paljasta, Marikki hymyilee.

Marikilla on jo valmiina aihio kolmanteenkin dekkariin, joka on nimeltään Pahat enkelit ja käsittelee karismaattista uskoa.