Merikarvia-Siikaisten kansalaisopisto tarjoaa nyt myös apua ikäihmisille

Seija Väre ja Johanna Tupila toivottavat tervetulleiksi kansalaisopistoon.

Merikarvia-Siikaisten kansalaisopiston uusin aluevaltaus on ikäihmisten avustaminen. Oma koti kullan kallis – palvelu tarjoaa edulliseen hintaan avustamista, johon kuuluu seurustelua, opetusta esimerkiksi kännykän käyttöön, pientä kotiapua tai kuljetusta esimerkiksi terveyskeskukseen, pankkiin, kulttuurikohteisiin, hautausmaalle tai vaikkapa ruokakauppaan. Avustajat ovat kansalaisopiston tuntiopettajia.

– Tällainen palvelu on aivan uutta kansalaisopistossa. Tietääkseni vastaavaa ei ole muualla vielä tarjolla. Valtio kustantaa osuuden kansalaisopiston toiminnasta ja kunta oman osuutensa, joten pystymme tarjoamaan palvelua edulliseen hintaan, Merikarvian sivistysjohtaja ja Merikarvia-Siikaisten kansalaisopiston rehtori Johanna Tupila toteaa.

– Opettaja on oppilaan yksityiskäytössä muun muassa yksinlaulutunneilla, joten miksi ei seniorinkin apuna. Esimerkiksi eläkeläisen lapset voivat tilata apua iäkkäälle äidilleen tai isälleen ottamalla yhteyttä kansliaamme. 45 minuutin avun hinta on kuusi euroa.

– Me emme missään tapauksessa kilpaile kotihoidon tai SPR:n ystäväpalvelun kanssa, eikä lääkehoito kuulu meidän palveluumme, vaan siitä vastaa kotisairaanhoito. Erona muihin on se, että kunnan vakuutus on voimassa koko opetushetken ajan, mahdollistaen esimerkiksi autolla kuljettamisen, Tupila summaa.

Kansalaisopiston kurssitarjonnan on pysyttävä jatkuvasti ajan hermolla, joten mielenkiintoisia uutuuksia on kevätkaudellekin jo suunniteltuna. 

– Tulossa on muun muassa kurssi, jossa valmistetaan ja asennetaan kurssilaisten omaan käyttöön aurinkokeräimiä. Niitä voi käyttää esimerkiksi talon tai uima-altaan veden lämmitykseen.

– Kevätuutuuksina tarjoamme myös puutarha-, hirrenveisto-, kirjanpito-, rentoutuskursseja sekä intialaista päähierontaa. Siikaisissa järjestetään muun muassa Krista Uusimäen suolaiset piirakat –kurssi. Suunnittelemme venäjän alkeita Sammiin, opisto- ja matkailusihteeri Seija Väre kertoo.

Lue koko juttu paperilehdestä 4. marraskuuta.