Mies kuvien takana

Esko Pamppusen valokuvat ihastuttavat somessa

Esko Pamppusen upeat valokuvat ovat tuttuja muun muassa Facebookista ja Instagramista. Esko julkaisee kuviaan monissa somen ryhmissä, kuten Noormarkussa tapahtuu, Muistojen Noormarkku, Mu Pori o onnelline tai Lassila. Moni on varmasti pohtinut kuvia katsellessaan, kuka on Esko Pamppunen? Minkälainen mies on kuvien takana?

– Olen 56-vuotias. Asun Ulvilassa ja meillä on mökki Noormarkun Lassilassa. Valokuvannut olen itse asiassa vasta melko vähän aikaa, viitisen vuotta. 

– Kaikki alkoi autojen kuvaamisesta. Kuulun Suomen Mustang-kerhoon ja minulla oli aikoinaan Ford Mustang vm.–67. Aloin kuvata autoja ja autotapahtumia aluksi kännykällä. Kutsuin Mustangiani Pålleksi ja aloin julkaista ja tallentaa kuviani nimellä Pålle’s Pics.

– Ensimmäisen digikamerani hankin vasta vuonna 2018. Pikkuhiljaa aloin kuvata muutakin kuin autoja. Löysin kameran linssiin maisemia, eläimiä ja lintuja ja vanhoja rakennuksia. Nykyään kuvaan mielelläni myös levynkansia, bändejä ja ihmisiä. Minua viehättää kaikki karhea, rouhea ja rosoinen. Tykkään kuvata myös liikettä. Ja mielestäni mustavalkoinen kuva on usein paljon puhuttelevampi kuin värikuva.

– Kun aloin julkaista kuviani somessa, sain yllätyksekseni paljon tykkäyksiä ja positiivisia kommentteja. Otin kuvajulkaisuissa käyttöön oman nimeni ja innostuin kuvaamisesta yhä enemmän.

Lue koko juttu paperilehdestä 1. syyskuuta.

  Jaa: