Ministeri Antti Kurvinen asetti työryhmän vauhdittamaan kulttuurialan jälleenrakennusta

Siikaislaiset Tauno Jönkkäri ja Martti Uimaluoto jutustelivat ministeri Antti Kurvisen kanssa.

Paikallispolitikkojen ja yleisön kanssa tutusti jutustellut, tuore tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) kertoi asettaneensa työryhmän, joka pohtii kulttuuurin ja luovien alojen jälleenrakennusta koronan jälkeen. 

– Taide- ja kulttuuriala on saatava nousuun ja sen osaaminen ja merkittävä potentiaali käyttöön laajasti yhteiskunnassa. Haluamme etsiä ratkaisumahdollisuuksia alan haasteisiin ja tukea hyvien toimien toteutumista, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoo.

Tulevaisuuden näkymiä pohjustetaan työryhmässä ja ministeriön tukemilla hankkeilla.

– Vaikka korona-aika on ollut kulttuurille haastava, on se samalla tuonut aiempaa väkevämmin näkyville alan taloudellisen vaikuttavuuden ja inhimillisen tärkeyden ihmisten hyvinvoinnille. Siksi alan jälleenrakennus on yhteinen projektimme.

Valmistelun tueksi opetus- ja kulttuuriministeriö asettaa työryhmän, jolta odotetaan ehdotuksia siitä, kuinka kulttuurin ja taiteen toimialaa voidaan vahvistaa ja tukea sen elpymistä. Ryhmä käsittelee myös EU:n elpymis- ja sopeutumispakettiin sisältyvän kulttuurin alan rahoituksen kohdentamistarpeita, kulttuurin ja luovien alojen rahaston perustamista sekä kulttuurin ja taiteen rahoituspohjan vahvistamista seuraavalle hallituskaudelle.