Myrsky kaatoi metsää Kairilassa

Kuvat: Kimmo Painokallio

Keskiviikkona Noormarkussa ja eri puolilla Satakuntaa riehuneet ukkosmyräkät kaatoivat puita ja katkoivat sähköjä. Noormarkun Kairilassa, Peräkyläntien varressa, ilmeisesti hyvinkin paikallinen syöksyvirtaus kaatoi mäntymetsää isolta alalta.

– Siinä kolmen jälkeen iltapäivällä alkoi ensin erittäin kova tuuli ja sen jälkeen tulivat rankkasade ja ukkonen. Yksittäisiä puita kaatui Kairilassa muuallakin, mutta tuon Peräkyläntien varren mäntymetsän myrsky harvensi kyllä tehokkaasti. Osa puista kaatui juurineen ja osa katkesi 4–5 metristä, Kimmo Painokallio Noormarkun Sahalta Kairilasta kertoo.

Painokallion mukaan syöksyvirtauksen kokenut mäntymetsä oli viime vuonna harvennettu.

– Rungosta katkenneet puut yleensä pirstoutuvat sisältä, eivätkä kelpaa enää tukkipuuksi. Ne menevät energiapuuksi ja niistä saa huomattavasti alhaisemman hinnan kuin tukkipuusta. Myös kaatuneiden puiden pois korjauksesta tulee kustannuksia. Metsänomistajalle myrskystä aiheutui siis melkoiset vahingot, Paiokallio harmittelee.

Kairilassa oli myös sähkökatkoja, koska puita kaatui sähkölinjoille ja tiettävästi yksi pihapuu kaatui talon päälle. Myrsky teki tuhojaan myös Laviassa ja Kankaanpäässä.

Kairilan tuhoutunutta metsää.
Kairilan tuhoutunutta metsää.
Puita kaatui myös tielle Kairilassa.
Kuusi kaatui tielle Sällinkulmalla, Lavian ja Kankaanpään rajalla. Kuvan lähetti Tero Jokiranta.