Naisten kuntofutista kokeillaan Koitossa kesän ajan

Kynnys harjoituksiin osallistumiselle on matala ja aiempaa pelitaustaa ei tarvita. ”Tekniikasta se lähtee”, sanoo harjoituksia vetävä Mirka Rimpelä.

Noormarkun Koitossa kesäkuussa aloitettu naisten kuntojalkapallo on vetänyt väkeä harjoituksiin hyvin. Idea naisten harjoitteluun lähti Koiton jalkapalloaktiivien Mirka Rimpelän ja Maritta Katajiston aloitteesta. Toistaiseksi harjoituksia vedetään ulkokentällä kokeiluluonteisesti näillä näkymin syyskuun loppuun saakka. 

– Katsotaan ja ideoidaan sen jälkeen lisää, Rimpelä sanoo.

Jalkapallon salivuorojen saamiseen liittyy talvikaudella haasteita, mutta vetäjien toiveissa on, että nyt kokoon saatu porukka pysyisi kasassa jollakin tavoin myös kesän jälkeen.

–  Esimerkiksi salibandyvuoro voisi olla ihan ok, Rimpelä toteaa.

–   Toisi kuntoa kuitenkin sekin, hän lisää.  

Mukana harjoituksissa on sekä aloittelijoita että aiemmin pelanneita. Kynnys osallistumiselle on matala ja asioita käydään läpi jalkapallon alkeista lähtien. Rimpelä sanoo, että aikuisilla harjoitteet ovat sisällöltään hyvin pitkälti saman tyyppisiä kuin nuorempienkin treeneissä.

– Tietyt asiat eivät paljon ikää katso, hän sanoo.

Tulevaisuus on avoin ja aika näyttää, mihin suuntaan Koiton naisfutis kehittyy. 

–  Niin me päätimme, että parhaat myydään Barcelonaan, Rimpelä nauraa.

Naisten kuntojalkapalloa sunnuntaisin klo 17.00 – 18.00 Noormarkun urheilukentällä. Jos urheilukentällä on samaan aikaan pelejä, harjoitukset pidetään Kankaan koulun kentällä. 

Teksti ja kuvat Susanna Lindfors