Noormarkkulaisvaltuutetuilta yhteinen aloite

Myllykartano pitäisi peruskorjata ja urheilukentälle tarvitaan asianmukaiset huolto- ja pukutilat

Nykyisin kulttuuritalo Myllykartanona toimiva rakennus on ollut alunperin Osuusmeijeri. Nyt suojetu rakennus on kipeästi remontin tarpeessa.

Noormarkkulaiset kaupunginvaltuutetut ovat tehneet valtuustoaloitteen kulttuuritalo Myllykartanon peruskorjauksesta. Aloitteen ovat allekirjoittaneet valtuutetut Jarno Joensuu (sd.), Juha Kantola (kesk.), Tapio Huhtanen (kesk.) ja Raija Koskiranta (kesk.) sekä varavaltuutettu Helvi Walli (kok.) ja Noormarkusta kotoisin oleva valtuutettu Matti Välimäki (ps.).
Valtuutetut esittävät, että Myllykartanon peruskorjaus kartoitetaan vuoden 2022 aikana ja tarvittava peruskorjaus suunnitellaan toteutettavaksi vuosille 2023–2024. Peruskorjauksen yhteydessä ajanmukaistetaan myös rakennuksen energiaratkaisu, mikä tukee Hinku-verkoston 80 prosentin päästötavoitetta vuoteen 2030 mennessä.

Valtuutetut esittävät aloitteessaan myös, että Noormarkun urheilukentälle rakennetaan vuosien 2023–2024 aikana asianmukaiset tilat urheilujoukkueiden käyttöön. Tilaratkaisu selvitetään Myllykartanon peruskorjauksen kartoituksen yhteydessä ja jos tiloja ei ole mahdollista toteuttaa samaan rakennukseen, rakennetaan urheilukentälle erillinen huoltorakennus. Tilaratkaisussa tulee ottaa huomioon noormarkkulaisten kolmannen sektorin toimijoiden tarpeet ja näkemykset.

Lue lisää Uutisluotsista 23.9.