Noormarkun akuutti lyhytaikaisosastolla mahdollisia altistumisia koronavirukselle

Noormarkun akuutti lyhytaikaisosastolla on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle maanantain 12.7. ja tiistain 13.7. välisenä aikana. Työntekijällä on todettu koronavirusinfektio ja hän ollut töissä tartuttavuusaikana.  Työaikana ja potilastyössä henkilö on käyttänyt kasvomaskia ja altistumiset ovat tapahtuneet pääosin kahvi- ja ruokatauoilla. 

Asiaa on tartuntatautityöryhmän toimesta selvitetty yhteistyössä Satasairaalan infektioylilääkärin ja koronanäytteenoton osastonhoitajan sekä Noormarkun osaston osastonhoitajan kanssa. Viikonloppuna infektioylilääkäri päätyi suosittelemaan, että testataan varmuuden vuoksi henkilökunta, joka on ollut tekemisissä sairastuneen kanssa sekä myös osastolla tuolloin olleet potilaat.

Henkilökunnan jäseniä on noin 30 ja potilaita 12. Nykyisten ohjeiden mukaan, jos rokotesuoja on kunnossa, henkilöä ei aseteta välttämättä karanteeniin ja koska potilaskontakteissa käytössä on ollut kasvomaski, ei karanteeniin johtavaa altistumista katsota myöskään potilaiden osalta tapahtuneen. Osastolla olevat potilaat testataan kuitenkin varmuuden vuoksi. Myös kotiutuneet potilaat ohjataan testiin ja muissa sairaaloissa tai osastoilla olevat testataan oleskelupaikoissaan. Testit järjestetään maanantaina 19.7. ja nämä tutkitaan kiireellisenä. 

Noormarkkuun ei toistaiseksi oteta uusia potilaita. Osastolla vierailu on mahdollista nykyisten ohjeiden mukaan eli paikalla saa olla vain kaksi vierailijaa yhtä aikaa, vierailuajat pidetään lyhyinä ja hygieniaohjeita noudatetaan.