Noormarkun kotiinkuntoutusyksikön toimintaa kehitetään

Yeti-tabletin isolla kosketusnäytöllä voi pelata hauskoja pelejä tai vaikkapa tuijottaa virtuaalista takkatulta. Kuvassa Timo Lehto poksauttelee ilmapalloja fysioterapeutti Jutta Katajiston opastuksella.

Porin ensi vuoden talousarvioesityksessä todetaan, että 2022 alusta alkaen Noormarkun kotiinkuntoutusyksikkö keskitetään kokonaisuutena terveys- ja sairaalapalveluihin ja tavoitteena on kehittää Noormarkkuun noin neljäkymmentäpaikkainen kotiinkuntoutusyksikkö ensi vuoden loppuun mennessä. Tämä on hyvä uutinen, kun vielä vuosi sitten syyskuun lopulla pelkona oli, että koko Noormarkun yksikön toiminta lakkautetaan.

Noormarkun kotiinkuntoutusyksikköä on kehitetty jo kuluvan vuoden aikana osana tuottavuusohjelmaa. Osaston paikkamäärää nostettiin lokakuun alusta alkaen kuudestatoista kahteenkymmeneenneljään. 

– Olemme tämän vuoden aikana myös uudistaneet ja parantaneet kuntoutusta ja siihen liittyviä prosesseja. Osastolle on lisäksi palkattu uutta henkilökuntaa, kuten kotiutushoitaja ja olemme saaneet uutta, nykyaikaista kuntoutusvälineistöä, kotiinkuntoutusyksiköstä vastaava apulaisosastonhoitaja Kati Rauhalammi selvittää.

Lue koko juttu Uutisluotsista 21.10.

  Jaa: