Noormarkun kotiinkuntoutusyksikössä jatkotartuntoja

Noormarkun kotiinkuntoutusyksikössä todettiin aiemmin tällä viikolla kaksi koronatartuntaa. Kaikki yksikössä hoidossa olevat potilaat ja koko henkilökunta on nyt testattu ja on ilmennyt yhdeksän koronapositiivista potilasta sekä yksi henkilökunnan jäsen. Lisäksi on todettu yksi tartunta maanantaina yksiköstä kotiutuneella potilaalla.

Suuri osa tartunnan saaneista potilaista on saanut kaksi rokotusta, mutta he ovat iäkkäitä ja saaneet viimeisen rokotteensa jo keväällä, eli viimeisestä rokotteesta on kulunut noin puoli vuotta. Rokotesuojan tiedetään heikentyvän etenkin iäkkäillä ihmisillä. Rokote suojaa silti pääsääntöisesti vakavalta taudin muodolta, mutta tässä ikäryhmässä tilanteen vaikeutuminen on mahdollista.

Epidemian pysäyttämiseksi Noormarkussa tehdään tällä hetkellä kaikki mahdolliset toimet. Molemmilla osastoilla ja kotiinkuntoutusyksikössä kaikki potilaat, myös negatiivisen tuloksen saaneet, asetetaan karanteeniin. Maksua karanteeniajalta osastohoidosta ei peritä. Vain välttämättömät vierailut saattohoitopotilaiden luokse ovat mahdollisia erikseen asiasta sopien. Uusia potilaita osastoille ei oteta.

Henkilökunnan tilanne karanteenin suhteen on arvioitu erikseen. Työntekijöiden rokotussuoja on yksilöllisesti tarkastettu tartunnanjäljityksen yhteydessä ja puutteellisen rokotussarjan omaavat henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin. Jokaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevän henkilön tulisi hoitaa rokotesuojansa kuntoon.

  Jaa: