Noormarkun tori kaipaa entistä loistoaan

Marja Ala-Uotila toivoo, että Noormarkun tori saataisiin kuntoon mahdollisimman pian. Torin rakennuksesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 25 vuotta.

Marja Ala-Uotila oli paikalla myymässä elintarvikkeita, kun Noormarkun tori eli kulta-aikaansa. Kun paikka laitettiin kuntoon ja tori valmistui vuonna 1996, ei väkimäärästä ollut puutetta. Ihmisiä kävi ostoksilla viikosta toiseen, ja torikauppa kukoisti keskellä Noormarkun ydinkeskustaa. 

‒ Se oli kunnalle kallis lysti ja iso sijoitus, mutta hienoon kuntoon tori sitten laitettiin. Paikka vilisi myyjiä ja asiakkaita, ja torin ympärillä oli monenlaisia liikkeitä kemikaliosta vaatekauppoihin, Ala-Uotila kertoo ja esittelee vanhoja valokuvia, joista huomaa, että entinen yhteisön eloisa keskipiste on näivettynyt tupakantumppien keräilijän aarrepihaksi.

Ala-Uotilan sekä satunnaisten vierailijoiden lisäksi torilla käy kaksi myyjää toripäivinä eli maanantaisin pitämässä myyntipisteitä. Tuotteet menevät kyllä kaupaksi, vaikka asiakkaita tulee paikalle aiempaan verrattuna vain murto-osa. Eniten harmittaa se, ettei torista ole pidetty riittävästi huolta ja että kunnossapito on vähäistä.

Teksti ja kuva: Johanna Mattila