Noormarkun yhteinäiskoulu jatkaa lähiopetuksessa

Noormarkun yhtenäiskoulu jatkaa lähiopetuksessa. Viranomaisten mukaan oppilaitoksen sulkemiseen tartuntatautilain nojalla ei ole riittäviä perusteita. Koko koulun sulkemista harkitaan vasta viimeisenä keinona.
Yhtenäiskoulun tilannetta seurataan tiiviisti ja huoltajat pidetään ajan tasalla Wilma-viestien välityksellä.

Yhtenäiskoulussa on viime viikkoina todettu useita tartuntoja ja altistumisia ainakin luokka-asteilla 2, 6, 7, 8 ja 9. Koulu itse olisi toivonut etäopetusjaksoa turvallisuuden vuoksi. Myös monet oppilaiden vanhemmat ovat olleen muun muassa somekeskustelujen perusteella sitä mieltä, että koko koulu pitäisi siirtää etäopetukseen joksikin aikaa, jotta koronarypäs saataisiin nopeammin taltutettua.
Lähiopetuksessa pysymisestä ja jatkotoimenpiteistä päätettiin perusturvan ja sivistystoimen kokouksessa tänään torstaina iltapäivällä.

Vs. rehtori Katja Patorannan mukaan selvästi korostuu nyt se, että kohti normaalia ollaan menossa. Kokonaan lähiopetukseen siirtymisen kaltaisia järeitä toimia ei enää olla koko Suomessakaan tekemässä. Yksi perusteista on korkea rokotuskattavuus.
– Jatkamme lähiopetuksessa ja korostamme edelleen niitä koronatoimia, joita olemme kaiken aikaa noudattaneet. Käytämme maskeja ja pesemme käsiä ahkerasti, Patoranta totesi.
Perusturvan hygieniahoitaja ja tartuntatautiterveydenhoitaja jalkautuvat kouluun ensi viikon alussa opastamaan, miten haastavassa tilanteessa toimitaan.
– Lisäksi selvitetään onko koulun toimintoja mahdollista porrastaa entisestään, Patoranta sanoi.

THL ohjeistaa, että altistumistilanteissa vain tosiasialliset kontaktit asetetaan karanteeniin. Näiden selvittäminen koulumaailmassa on kuitenkin hankalaa. Karanteeniin asetetun oppilaan tulee hakeutua koronatestiin herkästi pienienkin oireiden ilmaannuttua. Samaa käytäntöä tulee noudattaa koko koulun oppilaiden osalta tässä tilanteessa.

Yli 12-vuotiaiden oppilaiden tehosterokotukset annetaan 13.–14. lokakuuta, joka osaltaan auttaa taistelussa kohti normaalimpaa arkea. Oppilaiden huoltajia suositellaan ottamaan koronarokote, mikäli rokotesuoja on puutteellinen. Näin voi suojata itseään ja myös lapsia.
Seuraavaksi koronarokotuksia annetaan pop up -tilaisuudessa tiistaina 12. lokakuuta kello 16–19.30 Noormarkun urheilutalon palloilusalissa. Toinen rokote voidaan ottaa kuusi viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen.