Noormarkun yhtenäiskoulun kuudennella luokalla todettu koronatartunta

Noormarkun yhtenäiskoulun kuudennella luokalla on todettu tiistai-iltana koronatartunta. Koronavirukselle on altistunut 24 oppilasta ja neljä opettajaa. Oppitunneilla on käytetty maskeja suositusten mukaisesti. Altistukset ovat tapahtuneet ruokailussa ja välitunnilla. Koulussa on ryhdytty välittömiin toimiin tartuntaketjujen katkaisemiseksi.

Tieto sairastumisesta tuli tiistai-iltana ja altistuneet ovat jääneet kotiin keskiviikkoaamuna.

– Kriisiryhmämme on alkanut toimia heti eilen illalla. Toimimme täysin Porin perusturvan ohjeiden mukaisesti, Noormarkun yhtenäiskoulun vs. rehtori Jari Säikkö kommentoi keskiviikkoaamuna.

Altistuneet ovat nuoria koululaisia, joten heidät asetetaan 14 vuorokauden karanteeniin altistumisesta lähtien. Opettajien kohdalla tilanne harkitaan tapauskohtaisesti.

Tartunnan saaneet ja altistuneet henkilöt siirtyvät etäopiskeluun terveysviranomaisten määrittelemäksi ajaksi. Muiden osalta työskentely jatkuu normaalisti hygieniaturvallisuus edelleen huomioiden. Tilat, joissa altistuminen on ollut mahdollinen, tehdään tehostettu siivous, jotta tilat ovat turvalliset.