Noormarkun Yhtenäiskoulussa tuetaan opiskelua epidemian keskellä

Koulussa on viime viikkoina jaettu runsaasti koronaruokakasseja karanteenissa oleville oppilaille.

Noormarkun yhtenäiskoulussa koulunkäyntiä on jatkettu hankalasta koronatilanteesta huolimatta. Koulussa on keskitytty koronaa ehkäiseviin toimiin ja tukemaan oppilaiden opiskelua poikkeavissa oloissa.

Viimeisten kolmen viikon aikana koulun oppilaita on ollut karanteenissa 128. Koulussa ilmenneet tartuntatapaukset ovat 60–70 prosenttisesti olleet perheen sisäisiä. Kahdessa luokassa on ilmennyt oppilailla koulussa tapahtuneita jatkotartuntoja.

Viime viikolla viranomaiset päättivät, että koko koulua ei siirretä etäopetukseen, vaikka tartuntoja ja altistumisia oli todettu useilla luokilla. Päätös linjasi sen, että järeiden toimien aika on ohitse. Tartuntatautiviranomaiset totesivat, että kun lapsilla ja nuorilla on kaksi rokotetta, karanteeniin asetettavien määrä laskee merkittävästi. Monet yhtenäiskoulun yli 12-vuotiaista ovat saaneet kahden rokotteen suojan syyslomaan mennessä.

Tartuntatautihoitajat ovat tällä viikolla jalkautuneet kouluun opastamaan oppilaita, miten he parhaiten voivat suojautua koronavirukselta.

– Koulussa on tehty lukuisia toimia, kuten porrastettu ruokailuja, tarjottu maskeja, huolehdittu käsihygieniasta ja mietitty istumajärjestyksiä, vs. rehtori Katja Patoranta kertoo.

Monet huoltajat ovat olleet huolissaan opintojen edistymisestä. Patorannan mukaan koulu on saanut Covid19-hankerahalla palkattua alakouluun uuden ohjaajan Anne-Mari Heiskalan.

– Lisäksi aloitamme laaja-alaisen Erkkaparkin. Erityisopettaja Emmi Suomivirta pitää iltapäivisin kello 14–15 Erkkaparkkia, joka on tarkoitettu erityisesti oppilaille, joille on tullut oppimisvajetta koronaepidemian vuoksi, Patolampi selvittää.

Patolampi haluaa myös kiittää opettajia, koulun henkilökuntaa ja oppilaiden vanhempia siitä venymiskyvystä, jota he ovat osoittaneet viimeisten viikkojen aikana. 

– Me teemme koulussa paljon sen eteen, että pandemia jättäisi oppilaisiin mahdollisimman pienet jäljet. Tarvitsemme näihin talkoisiin mukaan myös kaikki huoltajat. Toimitaan vastuullisesti ja toisistamme välittäen, Patolampi korosti.