Noormarkussa tiet aurataan kaupungin omin voimin

Reijo Haanmäki auraa Noormarkun Piilitietä. Tiistaina aurauskalusto oli kovassa käytössä lumimyräkän vuoksi.

Teiden ja katujen talvikunnossapito hoidetaan Porissa pääasiassa omien työntekijöiden ja kaluston voimin, mutta Ahlaisissa ja Laviassa työn hoitaa yksityinen urakoitsija. 

Sosiaalisessa mediassa on sään muuttuessa talvisemmaksi jälleen keskusteltu vilkkaasti teiden aurauksesta. Esimerkiksi Noormarkussa tapahtuu -facebooksivulla osa kiittelee nopeaa teiden aurausta, kun taas toiset ovat hyvinkin tyytymättömiä ja antavat kaupungille risuja.

– Näinhän se on joka talvi. Saamme risuja, mutta jonkun verran myös kiitosta. Negatiivista palautetta tulee yleensä siitä, että katuja ei ole aurattu riittävän ajoissa, toteaa tiemestari Jyrki Kartastenpää.

Kartastenpää myöntää, että viimeisten kymmenen vuoden aikana kaupungin aurauskalusto on koko ajan vähentynyt ja aurojen kuljettajilla on sen takia entistä isommat työskentelyalueet.

– Tietäähän se sitä, että joka paikkaan ei mitenkään ehditä heti, kun lunta tulee. Tavoitteena on kuitenkin pitää tiet ja kadut vähintään tyydyttävässä kunnossa.

Noormarkussa on teiden ja katujen talvikunnossapito pystytty Kartastenpään mukaan hoitamaan melko hyvin kaupungin omin voimin.

– Viimeisimmässä talvikunnossapidon kilpailutuksessa oli mukana vain yksi noormarkkulainen urakoitsija. Takavuosina heitä oli vielä kolme, mutta kaksi on lopettanut.