Nyt laitetaan kotipihat kuntoon

K-Raudan valikoimista löytyy paljon erilaisia terassipuita. Sami Saarikallio esittelee leveää ja näyttävää terassilautaa.

Perinteisten kevättöiden ohessa on hyvä tarkistaa pihojen ja terassien kunto. 

– Nyt on ollut poikkeuksellisen aikainen kevät, joten terasseja ja pihoja on voinut  kunnostaa ajoissa, kertoo Porin K-Rauta-kauppias Sami Saarikallio.

Terassin rakentamisessa vallitsee nyt uusi villitys, jossa suositaan erilaisia materiaaleja puusta komposiittiin. Perinteinen terassipuu on saanut rinnalleen leveän terassilaudan. Erikoisimmat terassipuut ovat nimeltään accoya ja bangkirai, joiden neliöhinnat pompsahtavat yli sataseen. Jokaiselle siis jotakin. 

– Isoihin terasseihin suosittelen leveämpää terassilautaa sen näyttävyyden vuoksi. Myös komposiittiterassi on tällä hetkellä suosittua sen helppohoitoisuuden vuoksi ja siinä on myös niin sanottu piilokiinnitys.

Terassimateriaalit on siis hyvä valita terassin käyttötarkoituksen mukaan. Terassin tekoon on helppo ryhtyä nettivideo-ohjeiden avustuksella.

– Kaikkein tärkeintä pihatöissä on hyvät perustukset niin terassille kuin kivetyksille. Terassin tekeminen on yllättävän helppoa, kun sen kerran oppii. Meiltä saa myös asennuspalvelun avaimet käteen -periaatteella.