Öljylämmityksestä eroon valtion tuella

Viljam Erkkilä ja Jouko Riuttala raahasivat vanhan öljylämmityskattilan ulos pannuhuoneesta uuden maalämpöpumpun tieltä. Hommissa oli mukana myös Petri Ranne.

Öljylämmityksestä luopumiseen voi saada nyt valtion myöntämää tukea 4000 euroa. Täyden tuen saa, jos tilalle valitaan maa-, ilma/vesi tai kaukolämpö. Jos öljylämmitys vaihdetaan aurinko- tai sähkölämmitykseen, tuen määrä on 2500 euroa.

Tieto näyttää tavoittaneen hyvin lämmittäjät, ja puhelin on pirissyt vinhaan, kertoo noormarkkulaisen Geolämpö Oy:n myyntipäällikkö ja omistaja Petri Ranne.

Rannen mielestä öljylämmityksen vaihtaminen fossiilittomaan polttoaineeseen on todella järkevä vaihtoehto myös taloudellisesti. Geolämpö asentaa Termia-merkkisiä maalämpöpumppuja ja ilma-vesilämpöpumppuja. Tarkkoja taloudellisia määrittelyjä on vaikea tehdä kohdetta tuntematta, mutta Ranne heittää joitakin lukuja pohdittavaksi.

– Maalämpö asennettuna porakaivoineen maksaa 15 000-20 000 euroa. Ilma-vesilämpöjärjestelmä on hieman halvempi 11 000 – 15 000 euroa. Laitteille saa viiden vuoden tehdastakuun ja vakuutusyhtiö vakuuttaa järjestelmä 16 vuoteen saakka. Takaisinmaksuaika on 6-7 vuotta.