Oppilaat pääsevät vaikuttamaan koulun pihaan

Eemeli Ruisniemi, Amanda Ruisniemi ja Moona Alinentalo kuuluvat koulun oppilaskunnan hallitukseen ja toivoisivat koulun pihalle lisää penkkejä.

Lavian yhtenäiskoulussa oppilaat pääsevät vaikuttamaan koulun pihan viihtyvyyteen. Oppilaskunnan hallitukseen kuuluvilla Amanda Ruisniemellä, Eemeli Ruisniemellä ja Moona Alinentalolla on toiveena, että koulun pihalla olisi enemmän penkkejä ja penkkiryhmiä, joissa voisi istuskella. Peliareenan suojaverkko on ollut hankintalistalla jo pitkään. 

– Pallot lentelevät peliareenalta aidan yli metsään päivittäin, joten suojaverkko on ensimmäisenä hankintalistalla, kertoo Eemeli Ruisniemi.

– Kaupungin piti asentaa verkko jo keväällä, mutta salaojatöiden odotettua korkeammat kustannukset nielaisivat tämän rahoituksen, lisää Lavian yhtenäiskoulun rehtori Anne Lahtivirta.

Oppilaskunnan hallitus kokoustaa parin viikon päästä, jolloin lapset päättävät koulun pihaa koskevista hankinnoista. 

– Oppilaskunnalla on iso summa säästössä, jolla saa hienoja hankintoja koulun pihaan, kertoo oppilaskunnan ohjaava opettaja Maija Uotila.

Oppilaskunnan hallitukseen kuuluu kaksi edustajaa kultakin luokalta. – Kaikilla oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa. Luokkien edustajat tuovat luokkansa esitykset kokoukseen ja päättävät lopulta asioista. Nämä ovat isoja päätöksiä oppilailta, mutta tämä on hienoa harjoitusta heille, Uotila kertoo.