Päiväkodin lisämäärärahaa esitetään kunnanvaltuustolle

Pomarkun kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää kunnanvaltuustolle

649 580 euron lisämäärärahan myöntämistä uuden päiväkodin rakentamiseen. Talousarviossa päiväkodin rakentamiseen on varattu kaksi miljoonaa euroa, mutta rakennuskustannusten noustua viime aikoina, olivat rakennustoimikunnan saamat tarjoukset yli investointiin varatun määrärahan. 

Vt. kunnanjohtaja Janne Päiviälä ei esittänyt kunnanhallitukselle lisämäärärahan myöntämistä, vaan ehdotti, että kunnanhallitus valtuuttaisi rakennustoimikunnan pyytämään päiväkodin rakentamisesta uudet urakkatarjoukset niin, että niiden viimeinen jättöaika olisi ensi vuoden helmikuun lopussa. 

Kunnanhallituksen kokouksessa Jani Valli (kok.) esitti, että kunnanhallitus esittäisi kunnanvaltuustolle lisämäärärahan myöntämistä. 

Asiasta äänestettiin ja Vallin ehdotusta kannattivat Vallin lisäksi Miia Hietanen (kok), Jari Jokinen (sd), Suvi Pakkala (kesk) ja Aila Salmela (vas). Esittelijän ehdotuksen kannalla olivat Jouni Erola (ps), Heidi Kyrö-Anttila (ps), Jussi Leppäniemi (kesk) ja Kaarlo Peltomaa (kesk).

Pomarkun päiväkodin rakentamista on suunniteltu jo vuosia. Nykyiset tilat terveyskeskuksen vieressä ovat epäsopivat ja vanhat. Uutta päiväkotia suunnitellaan rakennettavaksi Kirkonkylän koulun viereen.

Pomarkun valtuusto kokoontuu seuraavan kerran ensi torstaina 30. kesäkuuta ja tuolloin esityslistalla on päiväkodin lisämääräraha.