Pakkaset tulevat – Karkaako lämpö katolle?

Yksi tehokkaimmista ja edullisimmista omakotitalojen energiaratkaisuista on eristeen lisääminen välikatolle. Lämpö nousee luonnollisesti ylöspäin, ja jos välipohjan eristeet ovat huonossa kunnossa tai eristettä on liian vähän, lämpöhäviöt voivat olla suuria.

– Jos katto on pakkasella sula ja räystäällä tippuvat jääpuikot, niin se on varmaakin varmempi merkki lämpövuodoista, sanoo Porin Asbesti Oy:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä

Hänellä on kuitenkin konstit, joilla lämpöhävikin saa katkaistua.

Porin Asbesti on aloittanut puhallusvillan välittämisen ja myynnin. Tehokkaalla puhallusautolla voidaan talon välipohjaan lisätä helposti esimerkiksi ympäristöystävällistä selluvillaa. 

Porin Asbestilla on myös kalustoa, joilla vanhat eristeet voi nopeasti ja tehokkaasti imuroida pois. 

– Sammaleet ja purut ovat aikansa eristeitä, jotka kannattaa vaihtaa edulliseen puhallusvillaan. Investointi maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan jo ensimmäisenä talvena, Heikkilä sanoo.

"Investointi maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan jo ensimmäisenä talvena."

Tero Heikkilä

Suurtehoimuroinnilla tehtävä villojen vaihtokin on joskus tarpeen esimerkiksi hajuhaittojen eliminoimiseksi. Porin Asbestin villoituskohteita ovat erityisesti omakotitalot. Villaa käydään puhaltamassa lisäeristeeksi ja uudiskohteisiin.

Porin Asbestin puhallusvillan hintakaan ei päätä huimaa. Tero Heikkilä sanoo, että villan hinta on noin 30 euroa kuutiolta puhallettuna paikoilleen. Hinta hieman vaihtelee kohteesta riippuen, joten kannattaa kysyä tarjous. Normaaliin omakotitaloon villaa menee noin 50 kuutiota.

Puhallusvilla on Porin Asbestin uusi tuote, joka sopii hyvin yhtiön yhdeksi toimialueeksi. Kuten yrityksen nimikin jo kertoo, asbestin purkutyöt ovat merkittävä osa toimintaa, jossa laadulla ja huolellisuudella on erittäin tärkeä rooli. Suurtehoimurointia taas voidaan käyttää monessa kohteessa, vaikkapa talon alapohjan hiekkakerrosten imurointiin.

Porin Asbesti muutti jokin aika sitten uusin, asianmukaisiin tiloihin Söörmarkun Palstakallion teollisuusalueelle. Tero Heikkilä sanoo, että tilat ovat hyvät ja sijainti on keskeinen. Porin Asbesti työllistää tällä hetkellä 13 henkilöä, ja työtilanne näyttää hyvältä.

Kysy puhallusvillatarjousta numerosta  0500-946337